‘Het geheim’ om bovenaan in Google te komen
U wilt bovenaan in Google komen met uw website, u wilt zo gevonden worden door de juiste mensen en er dit laten resulteren in meer omzet (=winst). Maar hoe zorg ik voor meer bezoekers? Hoe kom ik bovenaan in Google? Hoe kom ik hoger in Google dan mijn concurrenten? Het geheime wapen om bovenaan in Google te komen is: uniek zijn! Maar hoe werkt dat precies?
Waar enkele jaren geleden Google de ranking bepaalde op basis van de hoeveelheid links en teksten, komen we daar anno 2014 niet meer mee bovenaan in Google. Wat is er dan wel zo belangrijk om bovenaan in Google te komen? Google is de laatste jaren steeds strenger gaan letten op de kwaliteit van de websites. Als de zoekresultaten namelijk kwalitatief blijven, vindt de zoekende persoon sneller de informatie die hij zocht. Dat is het streven van Google: de zoekresultaten zo schoon mogelijk houden, zodat de zoekende persoon zo snel mogelijk vindt wat hij zocht! Hierdoor is de kwaliteit van de website ontzettend belangrijk geworden. De kwaliteit van de website kan getoetst worden door bijvoorbeeld de content (inhoud van de pagina). Google is slimmer en sluwer dan ooit tevoren, door diverse updates komen we er niet meer met wat goede teksten, wat linkjes en een sterke domeinnaam. Er is meer voor nodig om optimale vindbaarheid te creëren.
Optimaal gevonden worden is een unieke combinatie van techniek, content en autoriteit. De techniek bestaat vooral uit het gebruikte CMS (content management systeem). Door gebruik te maken van een open source CMS, zoals WordPress, Joomla, Magento, OpenCart, Drupal, TYPO3 etc, wordt het zoekmachine vriendelijk maken van uw website al een stuk eenvoudiger. De standaard CMS’en zijn steeds vaker geschikt voor een optimale vindbaarheid of kunnen eenvoudig worden geconfigureerd door de installatie en configuratie van plugins/modules. De vraag is dus niet welk CMS of welke techniek er is gebruikt, maar hoe deze wordt toegepast?
Een paar elementen die belangrijk zijn bij de toepassing van de technische richtlijnen die Google stelt zijn eenvoudig te controleren. Is uw menustructuur zoekmachine vriendelijk? Komen uw gewenste zoekwoorden terug in uw sitemap (de pagina’s binnen uw website). Zo komt het vaak voor dat de website technisch is geoptimaliseerd, maar de belangrijke pagina’s diep verstopt zitten onder een kopje ‘Diensten’, hierdoor kan deze pagina minder goed geïndexeerd worden. Weet u zelf op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden? Is het voor Google ook duidelijk op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden? Want als u niet weet waarop u gevonden wilt worden en deze niet in uw website terug komen, hoe kan Google dat dan weten? De kracht van Google is een website in technische goede staat, met een strategische sitemap en een goede keuze uit de zoekwoorden.
Wilt u ook dit geheime wapen in zetten? Wilt u ook meer omzet halen uit uw website? Wilt u ook bovenaan in Google komen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.
Hoe krijg ik meer “fans” met social media marketing?
Stel: u heeft een profiel op Facebook en Twitter, maar u krijgt het maar niet voor elkaar om uw doelgroep naar uw social media te betrekken. In dit geval is het allereerst belangrijk om goed de doelgroep te definiëren, want tot in hoeverre gebruikt uw doelgroep de social media?
Doelgroep segmentatie
Om succesvol te beginnen met het inrichten van uw social media marketing, dient u zich goed in te lezen in uw doelgroep. Op wie richt u zich met uw website? Richt u zich op senioren of richt u zich op jongeren? Wanneer u zich richt op jongeren, is het van belang om daar met het invullen van de content van de social media rekening mee te houden.
Verspreiding van social media
Maar hoe krijgt u nu meer volgers op Twitter en meer likes op Facebook? Probeer allereerst de brug te maken tussen uw fysieke gebruikers en uw online gebruikers. Dit kunt u doen door te werken met traditionele media om uw social media kanalen te promoten. Hierbij kunt u denken aan het vermelden van uw social media kanalen op uw visitekaartje, briefpapier, e-mailhandtekening en website. Op deze manier trekt u uw doelgroep sneller richting uw social media kanalen.
Vormgeving social media
Wanneer uw doelgroep zich op uw social media kanalen bevinden is het erg belangrijk dat zij zich er thuis voelen en zich u erin herkennen. Dit kunt u doen door uw huisstijl toe te passen in de kanalen. Tegenwoordig bieden Twitter en Facebook geweldige mogelijkheden om de kanalen zodanig te stylen dat ze exact binnen uw huisstijl vallen. Zorg ervoor dat uw social media er net zo netjes uit ziet als een brochure!
Linkable content
Wanneer u uw bezoekers hebt op uw social media, moet er een band gemaakt worden richting de doelgroep. Deze band wordt er gemaakt door de inhoud, door content te publiceren welke exact aansluit op de doelgroep van uw social media. Door grappige video’s, mooie foto’s en goede artikelen! Als uw doelgroep deze content ziet en het interessant genoeg vindt om het te delen met zijn doelgroep, spreken we over linkable content.
Social media acties
Door het opzetten van social media campagnes en acties kunt u uw doelgroep triggeren om uw pagina te liken. Hierbij kunt u denken aan de welbekende “Like, Share & Win” acties. Origineel zijn ze niet, maar werken doen ze nog steeds! Zorg er echter wel voor dat uw social media campagne aansluit op het profiel van uw doelgroep!
Likes of volgers kopen?
Tot slot een laatste tip van huishoudelijke aard. Bij ons komt vaak de vraag binnen hoe we staan tegenover het kopen van likes of volgers. Wij adviseren om hier geen gebruik van te maken. Want als u een Facebook pagina heeft met 600 likes maar totaal geen interactie, wie houdt dan wie voor de gek? Social media werkt als er interactie is en deze interactie zal er nooit komen met gekochte Facebook likes van niet bestaande personen. Daarbij gaan er geruchten in de online marketingwereld dat Google valse likes en volgers op de social media zou afstraffen, maar hier is geen definitieve bevestiging op gekomen vanuit Google.
Wilt u dat wij ook eens uw organisatie grondig onder de loep nemen? Dat wij eens kijken wat social media marketing voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.
Hoe kom ik bovenaan in Google?
Elke ondernemer heeft de vraag wel eens gesteld: hoe kom ik bovenaan in Google? Je hebt een website die er prachtig uit ziet en van alle mogelijke functionaliteiten voorzien is, maar die prachtige website levert niet echt winst op. Een website hebben is één. Een website hebben die omzet en winst genereert is twee! Een belangrijke stap om van uw website een omzetgenerator te maken, is het positief beïnvloeden van de zoekmachines. Maar hoe wordt uw website bevriend met Google? Oftewel: hoe komt u bovenaan in Google?
HV Media is specialist op het gebied van zoekmachine optimalisatie, oftewel: er voor zorgen dat websites bovenaan in Google komen. Bedrijven die zelf te druk zijn met waar ze goed in zijn (ondernemen), komen vaak niet toe aan de optimalisatie van de website. Daarom is het aan te raden om de optimalisatie van de website uit te besteden aan een partij die weet van de hoed en de rand op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Wij zijn specialist in het juist positioneren van uw website, om zo bovenaan in Google te komen. Wellicht denkt u nu:“Maar wat gaat dat weer kosten? Bovenaan in Google komen?”. Voor een goede optimalisatie is geen groot budget nodig, zo werken wij ook aan de vindbaarheid van websites voor diverse eenmanszaken.
Om waardering vanuit Google te krijgen, is het belangrijk om de criteria en richtlijnen van Google te kennen. Google beoordeelt alle websites op basis van drie hoofdpeilers. Techniek, content en populariteit. Regelmatig brengt Google een bezoekje op uw website om deze peilers te controleren en te waarderen. Voldoe je aan de richtlijnen en peilers, dan zal Google de website belonen. Maar wanneer Google merkt dat er niets met de peilers gedaan wordt of er valse trucs worden uitgehaald, zal dit snel te merken zijn in de resultaten.
Technische criteria
Als een bedrijf kenbaar maakt bovenaan in Google te willen komen, beginnen wij allereerst met een uitgebreide website check. Deze website check bestaat uit een grondige technische analyse. Wanneer de website is opgebouwd in bijvoorbeeld WordPress, kunnen wij de aanpassingen direct doorvoeren om de website conform de criteria in te stellen, in andere gevallen zullen wij een adviesrapport schrijven richting de websitebouwers. Daarnaast kunnen wij ook websites maken, om er van verzekerd te zijn dat uw website volledig conform de criteria van Google is.
Content
Naast de technische criteria die Google heeft gesteld, is ook de inhoud erg belangrijk. Hiervoor beginnen wij allereerst met een uitgebreide zoekwoorden analyse. In dit onderzoek wordt er gekeken naar zoekwoorden die uw doelgroep gebruikt. Door wie wilt u gevonden worden? Welke zoekwoorden gebruikt de concurrent? Op basis van deze vragen komen wij tot een uitgebreide zoekwoorden onderzoek waarin wij naast de zoekwoorden ook een inschatting geven van het maandelijkse zoekvolume (hoe vaak er per maand op de zoekterm wordt gezocht). De geselecteerde zoekwoorden zijn vervolgens de fundering van uw website. Deze zoekwoorden laten wij overal terug komen, in bestaande en nieuwe pagina’s. Hoe specifieker een zoekwoord is, des te sneller er resultaat geboekt kan worden. Wij kunnen u adviseren over goede zoekwoorden via onze gratis website analyse.
Populaire website
Tenslotte blijft de populariteit van de website een heel belangrijk criterium voor de vindbaarheid in de zoekmachines. Wanneer u bovenaan in Google wilt komen, is het belangrijk dat er veel mensen naar uw website verwijzen. Men noemt dit ook wel linkbuilding, wanneer Google echter het idee heeft dat deze links spammatig worden toegevoegd of worden gekocht, straft Google dit gedrag drastisch af. Maar het interactief aanwezig zijn op social media, fora en blogs is een natuurlijke en goede manier van linkbuilding. Op basis hiervan wordt uw website een autoriteit.
Oké, ik wil bovenaan in Google en nu?
Hopelijk hebben we je met dit artikel op weg geholpen in het doolhof van zoekmachine optimalisatie. Ben je toe aan een volgende stap en wil je weten wat zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen je graag over de mogelijkheden.
Het Kontakt:”HV Media denkt mee met de klant”
Afgelopen week stond er een artikel in het Kontakt over de start van mijn bedrijf HV Media. Voor het artikel werd ik geinterviewd door redacteur Martin van Hemert. Met hem besprak ik de start van mijn eigen bedrijf, maar ook de toegevoegde waarde van HV Media. Wat maakt HV Media nu onderscheidend in de markt? Het artikel verscheen op Oudejaarsdag in het Kontakt in het Land van Heusden en Altena als in de Bommelerwaard.