Sterren bij zoekresultaten met KlantenVertellen plugin
Maakt u al gebruik van een klantbeoordelingssysteem zoals KlantenVertellen of Kiyoh? In een eerdere blog stonden wij stil bij de toegevoegde waarde van onafhankelijke klantbeoordelingen op uw website. In deze blog staan we stil bij de correcte XML koppeling van zo’n klantbeoordelingen systeem.
Wat is KlantenVertellen
KlantenVertellen (onderdeel van Kiyoh) is een onafhankelijk klantbeoordelingssysteem. Via dit systeem kunt u klantbeoordelingen verzamelen en deze vervolgens online publiceren. KlantenVertellen zorgt er voor dat uw beoordelingen waarde hebben, omdat het een onafhankelijke speler is in de markt. Hierdoor krijgt u geen praktijken als “Wij van WC eend, adviseren WC eend.”. KlantenVertellen is marktleider op het gebied van klantbeoordelingen. Al meer dan 12.000 bedrijven verzamelen de klantbeoordelingen op basis van het systeem.
Klantbeoordelingen plaatsen op uw website
Klantbeoordelingen kunnen intern uw processen, producten of diensten verbeteren, doordat u kunt bijsturen op de ervaringen van uw klanten. Daarnaast kunnen de klantervaringen bijdragen aan de online mond-tot-mondreclame. Daarom biedt KlantenVertellen.nl de mogelijkheid om verzamelde beoordelingen op uw website te plaatsen. Hiervoor gebruikt KlantenVertellen diverse standaard widgets. Deze widgets zijn opgebouwd uit een zogenoemd iframe. Wilt u al uw beoordelingen laten zien, dan kunt u uw website bezoekers door verwijzen naar de profielpagina op KlantenVertellen.nl. Op basis van deze publicatie mogelijkheid heeft internet marketing bureau HV Media een extra plugin gebouwd.
Google sterren bij uw zoekresultaten
HV Media heeft een KlantenVertellen plugin gebouwd. Deze KlantenVertellen plugin is geschikt voor alle WordPress websites. Deze plugin haalt op basis van een XML koppeling direct alle klantbeoordelingen van uw bedrijf op. Deze kunt u zo vervolgens, aan de hand van een eenvoudige shortcode, plaatsen op een pagina naar keuze in uw website. Zo hoeft u uw bezoekers niet meer te verwijzen naar een externe website (de website van KlantenVertellen). Daarnaast hebben we een vernieuwde widget gebouwd. Deze vernieuwde KlantenVertellen widget is ingespeeld op de rich snippets van Google. Hierdoor zal Google de verzamelde beoordelingen herkennen als reviews en dus ook Google sterren plaatsen bij alle zoekresultaten van uw website!
KlantenVertellen biedt al de mogelijkheid om sterren te plaatsen bij uw advertenties van Google Ads, maar nu kunt u dus ook bij uw organische zoekresultaten profiteren van de Google sterren! Dit zal direct voor meer bezoekers zorgen, aangezien uw website meer opvalt in de zoekresultaten!
De voordelen van de KlantenVertellen WordPress plugin
Benieuwd naar alle voordelen van de KlantenVertellen plugin voor WordPress? We zetten graag alle voordelen voor u op een rijtje:
- Geen vakkennis nodig, installatie is zeer eenvoudig!
- Uitgebreide support en service op het gebruik van de WordPress plugin!
- Alle beoordelingen worden automatisch bijgewerkt op uw website!
- Wij hebben een unieke samenwerking/partnerschap met KlantenVertellen!
- De plugin werkt op alle WordPress websites!
- De plugin biedt talloze mooie templates om uw beoordelingen te plaatsen in uw eigen huisstijl!
- Val meer op in de zoekresultaten door Google sterren in uw organische zoekresultaten!
- De plugin is goedkoop, u heeft de plugin al vanaf € 36,- (excl. BTW).
Meer weten over de KlantenVertellen WordPress plugin? Kijk op www.klantenvertellenplugin.nl voor alle informatie of om de plugin direct te installeren!
Hoe scoort uw website mobiel?
Al enkele jaren schrijven wij er over, de mobielvriendelijkheid van uw website. Al sinds april 2015 heeft Google ook zelf aangegeven dat de vindbaarheid mede bepaalt wordt door het wel of niet mobielvriendelijk zijn van een website. In deze blog staan we met u stil waarom Google het zo belangrijk vindt dat uw website mobielvriendelijk is, maar ook welke mogelijkheden dit voor uw website biedt.
De mogelijkheden voor een mobielvriendelijke website
Om uw website mobielvriendelijk te hebben, biedt Google drie verschillende mogelijkheden. Dat zijn namelijk de volgende mogelijkheden:
- Responsive website:
De mobiele website en de reguliere website zijn het zelfde. De stijl van de website is echter zo opgebouwd, dat het ontwerp zich automatisch aanpast aan de weergave van de gebruiker. - Dynamische weergave:
Een website met een dynamische weergave staat op dezelfde URL als de reguliere website, maar heeft wel een andere opbouw kwa code. Zie het als een mobiele website die op dezelfde URL staat als de reguliere website. - Afzonderlijke URL’s:
Bij een website met afzonderlijke URL’s heeft u dus een mobiele website op een losse URL, denk hierbij bijvoorbeeld aan m.domeinnaam.nl. Op basis van een doorverwijzing worden alle mobiele gebruikers door verwezen.
Zoals Google zelf schrijft zijn alle drie de opties mogelijk. Wel geeft Google zelf de voorkeur aan een sterke responsive website.
De voordelen van een responsive website
Maar wat zijn nu precies de voordelen van een responsive website? Een responsive website biedt één platform voor zowel mobiele als reguliere desktop gebruikers. Hierdoor heeft u kwa onderhoud slechts één website om bij te werken. Daarnaast is het opzetten van een responsive website zeer eenvoudig. Wanneer u een WordPress website heeft, zijn er talloze templates beschikbaar die responsive zijn opgebouwd. Hierdoor hoeft een responsive website dus niet duurder te zijn dan een reguliere website! In onze low budget website pakketten, zijn bijvoorbeeld alle websites al standaard responsive. Wij vinden dat een responsive website dé standaard zou moeten zijn.
De eisen die Google stelt aan een mobielvriendelijke website
Het hebben van een responsive website is erg belangrijk. Alleen het uitkiezen van een responsive template is echter niet voldoende. Google stelt strenge eisen voor een goede mobiele website. Google heeft voor alle gebruikers een mobielvriendelijkheidstest op de markt gebracht waarmee je zelf kunt testen of uw website mobielvriendelijk is. Google hanteert strenge eisen aan de mobielvriendelijkheid van een website en let hierbij op de regelafstanden, klikmogelijkheid van buttons en de leesbaarheid van lettertypes.
Verschuiving naar mobiel
Uit onderzoek van Google Trends is gebleken dat er inmiddels meer zoekopdrachten van mobiel plaats vinden, dan vanaf een desktop. Om deze rede blijft Google de zoekresultaten voor de mobiele telefoons verder ontwikkelen. De mobiele zoekresultaten krijgen steeds meer aandacht van Google. De Engelstalige Google websites zijn bijvoorbeeld al uitgebreid met diverse ‘rich cards’. Dit om zo de mobiele gebruiker direct de informatie te kunnen bieden die hij of zij zoekt. Het is dus van belang dat u daar in mee groeit en al deze nieuwe trends verwerkt in uw (responsive!) website.
Een responsive website: waarom niet?
We zijn benieuwd of u al een responsive website heeft en of deze website ook volledig door de Google test kwam. Anno 2016 is het ondenkbaar om een website te hebben die niet is ingespeeld op de mobiele gebruikers. Los van het feit dat u hiermee eerder bovenaan in Google komt, is het met name ook voor uw gebruikers van groot belang om uw website mobielvriendelijk op te bouwen.
Benieuwd naar hoe uw website mobiel scoort? Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we graag de mobiele mogelijkheden voor uw website! Bel 0416 531034 of stuur ons een e-mail: info@hvmedia.nl.
Stephanie Boer komt HV Media versterken!
Sinds 1 oktober 2018 is Stephanie Boer het team van online marketing bureau HV Media komen versterken. Stephanie Boer is 30 jaar jong en woont ook in het mooie Land van Heusden en Altena. Na jarenlang gewerkt te hebben in de kinderopvang heeft zij het roer volledig omgegooid en werkt zij voor de klanten van HV Media aan de online vindbaarheid.
Google Partner: hoe, wat en waarom?
Internet marketing bureau HV Media is officieel Google Partner, maar wat betekent dat nu precies? En wat houdt dit in voor u als klant? Google heeft een programma opgesteld om zo bedrijven binnen de online marketing te onderwijzen, ondersteunen en te certificeren voor optimaal gebruik van het adverteerprogramma Google Ads.
Om officieel Google Partner te worden zijn er drie onderdelen waar een partner aan dient te voldoen, namelijk:
- Certificeringen
- Uitgaven drempel
- Prestatie index
Om alle mogelijkheden van het adverteerprogramma Google Ads te kennen is het voor Google een vereiste om minimaal twee examens af te leggen. Deze examens dienen jaarlijks gehaald te worden om de Google Partnerstatus te kunnen behouden. Zo wil Google de garantie geven dat een Google Partner alle ins en outs kent van het adverteerprogramma en zo haar klanten optimaal daarin kan bedienen. Ook wenst Google een orderportefeuille van minimaal € 10.000,- Ads tegoed. Dit om zo er zeker van te zijn dat de Google Partner voldoende ervaring heeft in het opzetten, beheren en optimaliseren van Ads campagnes. Op basis van deze campagnes hanteert Google een prestatie index. Dit betekent dat de campagnes getoetst worden of deze passen binnen de richtlijnen die Google heeft opgesteld en of de theoretische elementen uit de certificeringen ook worden toegepast in de praktijk. Als al deze elementen kloppen, waardeert Google dit met de titel Google Partner.
Maar waarom zou u moeten kiezen voor een Google Partner?
Leuk zo’n titel, maar wat betekent die titel als Google Partner nu voor u als klant? Als u in zee gaat met een Google Partner weet u zeker dat partij genoeg kennis van zaken heeft rond het inrichten, beheren of optimaliseren van Google Ads. Doordat Google die partij ‘erkent’, weet u zeker dat uit uw campagne het maximale rendement wordt gehaald. Een Google Partner kent namelijk Google Ads volledig, waardoor alle tools worden ingezet om uw uit online budget het maximale te behalen. Daarnaast werkt Google goed samen met zijn partners. Google Partners krijgen interessante aanbiedingen, maar worden door middel van mailings en events ook als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe trends, ontwikkelingen en marketing insights. Aangezien een Google Partner jaarlijks zijn examens dient af te leggen, weet u zo zeker dat die partij altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen Ads.
Kom je hoger in Google met een Google Partner?
Maar kom je nu ook hoger in Google door te werken met zo’n Google Partner? Nee, dat is niet het geval. Als Google Partner wordt je erkend door Google als betrouwbare en professionele partner op het gebied van Google Ads. Dit staat dus los van overige online marketing activiteiten als zoekmachine marketing. Wel is het van belang om een juiste balans te vinden tussen uw organische resultaten en de betaalde resultaten. Door te werken met een Google Partner kunt u dus wel uw Ads campagne perfect laten aansluiten op uw overige online marketing activiteiten.
AVG wetgeving en jouw website
Waarschijnlijk heb je er al veel over gehoord en misschien wel nog meer over gelezen. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wetgeving komt er aan! Voor jou als website eigenaar en ondernemer gaat het een en ander veranderen. De AVG is namelijk van toepassing voor (bijna) alle website beheerders en ondernemers. Op deze pagina wil ik je snel, concreet en kort op weg helpen met de stappen die jij nog moet zetten voor 25 mei 2018!
Concreet: wat houdt de AVG wetgeving in?
De AVG wetgeving is vanuit Europa in het leven geroepen om de privacyrechten verder aan te scherpen. Als website beheerder en ondernemer is het jouw verantwoordelijkheid om goed om te gaan met de data die wordt verzameld. Dit geldt voor zowel de data vanuit jouw website, maar ook bijvoorbeeld vanuit e-mailmarketing software, administratiepakketten etc. De hoofdlijn van de nieuwe AVG wet is het informeren van uw website bezoekers. Zo dienen uw website bezoekers vooraf te weten welke informatie u van hen verzamelt en voor welk doeleinde u deze informatie gebruikt. Uw website bezoekers hebben dus vanaf 25 mei het recht op inzage in de informatie die u van hen hebt verzameld, maar kunnen ook aanspraak maken om die informatie te corrigeren of verwijderen.
Zoals gezegd heeft deze AVG wet dus niet alleen betrekking op uw website. Op deze pagina informeren wij u met name over de gevolgen die deze nieuwe wetgeving heeft voor uw website en online marketing activiteiten. Op de website van AutoriteitPersoonsgegevens.nl vindt u een 10-stappenplan om uw bedrijf volledig gereed te maken voor de AVG wet.
Hoe maak ik mijn website AVG-proof?
Vanaf 25 mei zijn er diverse factoren die betrekking hebben op jouw website. Om vanaf 25 mei ook een website te hebben die AVG-proof is, adviseren wij je om de volgende wijzigingen aan te brengen:
1: SSL certificaat
Zorg ervoor dat jouw website is uitgerust met een beveilingscertificaat. Als jouw website een contactformulier bevat is het vanaf 25 mei 2018 verplicht om jouw website uit te rusten met een SSL certificaat. Zo’n beveiligingscertificaat is echter niet alleen van belang voor de AVG wet. Ook Google heeft dit al enige tijd als richtlijn gesteld. Wil jij dat wij zo’n SSL certificaat voor jou verzorgen? Klik hier voor alle informatie over de SSL certificaten van HV Media.
2: Algemene voorwaarden & Privacy Policy
Informeer uw website bezoekers en klanten door middel van algemene voorwaarden en een privacy policy. In de algemene voorwaarden zijn alle leveringsvoorwaarden van toepassing. In een Privacy Policy informeer je jouw website bezoekers welke informatie je via de website verzamelt, waar je deze voor gebruikt, hoe je deze beveiligt en hoelang je deze gegevens bewaart. Wij kunnen eventueel een Privacy Policy voor je opstellen. De kosten hiervan bedragen eenmalig € 129,-. In deze Privacy Policy nemen we dan alle website gerelateerde zaken mee. Interesse in zo’n Privacy Policy? Stuur dan een e-mail naar info@hvmedia.nl.
3: Cookies
Informeer jouw website bezoekers of je gebruik maakt van cookies op jouw website. Heeft jouw website bijvoorbeeld een bezoekersteller als Google Analytics? In dat geval worden er al cookies opgeslagen. Al langere tijd is het verplicht om hier website bezoekers over te informeren en te vragen of zij hiermee akkoord gaan. Hiervoor dient u een Cookie-melding in uw website te plaatsen.
Voor klanten welke gebruik maken van webhosting bij HV Media in combinatie met een WordPress website, hebben wij een dienstenpakket gemaakt waarin alle website gerelateerde AVG-zaken worden verzorgd voor 25 mei 2018. Maak hier uw website / AVG gerelateerde zaken in orde.
Hoe serieus moet ik deze wetgeving nemen?
Veel klanten stellen ons de vraag hoe serieus zij deze wetgeving moeten nemen. Wanneer het privacyrecht wordt geschonden kunnen er boetes worden uitgedeeld. De exacte hoogte van die boetes is lastig te duiden, maar vooralsnog kunnen die fors oplopen. Zo zouden de boetes, bij opzet of aantoonbare nalatigheid, oplopen tot € 820.000,- of 10% van de jaaromzet. Niet alleen de mogelijke sancties zijn een reden om deze AVG wet serieus te nemen, ook is het commercieel verstandig om deze wetgeving serieus te nemen. Het is namelijk ook van belang dat uw website bezoekers zien dat je er alles aan doet om hen een veilige website te bieden en hun privacy te waarborgen.
Hoe werkt de AVG wet in combinatie met leadgeneratie software?
Leadinfo is ook een van de diensten van HV Media. Leadinfo maakt inzichtelijk welke bedrijven jouw website hebben bezocht. Mag dat nog wel na 25 mei 2018? Ja, de AVG wet is niet van toepassing op Leadinfo. Leadinfo verzamelt geen persoonsgegevens, maar alleen bedrijfsgegevens. Alle bedrijfsinformatie wordt opgehaald op basis van openbare bronnen. Hierdoor maakt dit onderdeel dus geen onderdeel uit van de AVG wet, omdat deze zich alleen richt op de privacy van personen. Onze leadgeneratie software maakt wel gebruik van Cookies, hierdoor bent u als website beheerder wel verplicht uw website gebruikers te vragen of zij Cookies toestaan op uw website.
Mag je herkende bedrijven nog wel benaderen?
Ook met het ingaan van de AVG wet mag je herkende bedrijven nog steeds blijven bellen. De verzamelde gegevens zijn namelijk alleen bedrijfsgegevens en geen persoonsgegevens.
Kan ik nog e-mailmarketing blijven gebruiken na 25 mei?
Ook na het in gaan van de AVG wet kun je gebruik blijven maken van e-mailmarketing. Echter zijn er wel wat zaken welke een belangrijke rol gaan spelen. Zo is het van belang dat je enkel en alleen nieuwsbrieven verstuurt naar personen die zich hiervoor nadrukkelijk hebben aangemeld. Daarnaast ben je verplicht om bij alle e-mails een duidelijke en werkende uitschrijflink te plaatsen. Maak je gebruik van e-mailmarketing? Lees dan hier alle zaken waar je rekening mee dient te houden met de nieuwe AVG wet.
Vragen?
Heeft u vragen over de nieuwe AVG wet? Of wil je meer informatie? Voor meer informatie over deze nieuwe wetgeving verwijzen we je naar de website van Autoriteit Persoonsgegevens, hier staat alle AVG gerelateerde informatie. Heb je vragen over de AVG wet en jouw website? Stuur mij dan een e-mail naar info@hvmedia.nl, dan kunnen wij je hier verder mee op weg helpen. Let wel: wij zijn een online marketing bureau en dus geen juristen.
Webhosting: het fundament voor online succes
In de blogs van HV Media adviseren wij u graag vrijblijvend over wat leuke tips en trucs om bovenaan in Google te komen. Het is belangrijk om op een goede manier naar internet marketing te kijken, want bovenaan in Google komen is meer dan een kunstje en trucje. Het is belangrijk dat u zich goed kan onderscheiden van de online concurrentie. Daarom zoom ik door middel van dit artikel graag in op het fundament van uw website: uw hostingpakket!
Wat is een website precies?
De vraag van deze alinea roept wellicht vraagtekens op, maar toch is het belangrijk om dit goed te benadrukken. Om te beginnen: een website is een verzameling pagina’s die via een internetverbinding is te bereiken. Deze pagina’s staan gevuld met foto’s, producten en informatie, oftewel: content. Deze pagina’s staan vol met informatie die vragen kunnen beantwoorden zoals “tot hoe laat zijn ze open?, welke merken verkopen zij? Etc.”. Maar dit kunnen ook websites gaan met productinformatie over bijvoorbeeld de realisatie van een nieuwe website. Google plaatst websites bovenaan in Google die het meeste ‘verstand hebben’ van uw vraagstelling. Google wil namelijk dat u als zoeker zo snel mogelijk vindt wat u zoekt. Als bedrijf wilt u dus antwoord gaan geven op de vraag waar men product A kunt kopen, uw antwoord is dan: hier. Kortom: zorg dat uw website voor Google een logische autoriteit wordt en zorg voor kwalitatieve content. Maar waar moet u nu op letten om dan goed gevonden te worden en het juiste antwoord te kunnen geven? Hoe maakt u uw website belangrijk zodat Google weet dat u ‘verstand hebt’ van uw product…
U wilt een product of dienst gaan verkopen via internet. Allereerst heeft u daar dus een website voor nodig. Een mooie website die volledig past binnen uw huisstijl. Scherpe teksten, mooie foto’s en leuke effecten. Zaken waar een ondernemer weken mee bezig kan zijn, maar nu concreet. Waar gaat u de website hosten? Wat wordt de domeinnaam? Oftewel: wat wordt het fundament van uw online winkel?
Belangrijke onderdelen waar u op moet letten…
Webhosting wordt vaak onderschat. In veel gevallen wordt het niet eens benoemd rond zoekmachine optimalisatie. Maar de keuze voor het type webhostingpakket heeft invloed op zeker twee zeer belangrijke criteria waar Google veel waarde aan hecht, namelijk snelheid en de andere websites op de server.
Snelheid
Niemand zit te wachten op een website die minutenlang aan het laden is, ook Google niet. Een trage website staat garant voor lage conversie en een hoog uitstappercentage. Als uw website niet binnen 2 seconden per pagina geladen is, merkt u dit gegarandeerd in uw posities in de zoekmachines. Dus zoek een hostingpartij waar u sterke servers heeft, met een hoge snelheid en servers. Probeer nooit voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, want als het fundament slecht is en uw website wordt amper gevonden, heeft een mooi design ook weinig zin.
Andere websites op de server
Naast een snelle laadtijd kijkt Google ook naar de andere websites die op dezelfde server geplaatst staan. Google is niet blij met pornografische of discriminerende websites. Vraag daarom rond het aanvragen van webhosting altijd om een overzicht van andere websites die ook op dezelfde server draaien. Als u een ruimte gaat huren wilt u toch ook weten wie uw buren worden?
Mogelijkheden
Ook de mogelijkheden van het pakket zijn erg belangrijk. Ondersteunt het hostingpakket de gewenste programmeertalen? Staat het ip-adres van de server niet op een blacklist? Kunt u op de server gebruik maken van open source cms systemen? Krijgt u alle inloggegevens van het hostingpakket?
En dan de domeinnaam…
Naast webhosting is het ook belangrijk om een sterke domeinnaam te bedenken. Vaak worden domeinnamen gebaseerd op zoekwoorden, in vaktermen noemt men dit EMD (Exact Match Domains). Google plaats deze domeinnamen hoger in de resultaten, maar hier zitten wel heel wat kanttekeningen aan. Daarnaast is het belangrijk dat uw domeinnaam overeenkomt met de landen waar u zich op richt. Een .nl-domeinnaam is leuk, maar niet voor een internationale dienst. Door gebruik te maken van een creatieve naam, kunt u op die manier een merk gaan opbouwen. Kijk bijvoorbeeld maar naar bol.com, doordat zij een creatieve naam hebben kunnen zij met het assortiment alle kanten op en bouwen zij de naam Bol.com uit tot een merk. Heeft u een Exact Match Domain nodig om een autoriteit te worden of maakt u van uw huidige bedrijfsnaam een autoriteit?
Er komt dus heel wat bij kijken. Denk niet te makkelijk over uw domeinnaam registreren en het regelen van uw webhosting. HV Media biedt professionele webhosting aan. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden en denken dus ook graag met u mee over de positionering van uw website. Bel ons op 0416 531034 of stuur een e-mail naar info@hvmedia.nl.
Social media marketing: meer dan likes sparen!
Inmiddels zit een groot deel van de bedrijven op social media. Ze twitteren, Facebooken en bloggen er op los, maar wat is nu precies het doel daarvan? Bijna alle bedrijven richten zich op de like, het krijgen van nieuwe volgers en het vergroten van het netwerk. Op zich is daar niets mis mee, een groter bereik biedt namelijk ook meer commerciële kansen. Echter wordt wel vaak vergeten dat het in werkelijkheid gaat om het activeren van de doelgroep. Social media marketing is meer dan een like!
Een groot bereik biedt meer commerciële kansen, maar biedt nog geen hoger brand commitment. Een brand commitment is de verbonden van de doelgroep richting het merk. Binnen de social media zorgt een brand commitment ervoor dat de persoon bereid is de merkinformatie te verspreiden binnen zijn of haar netwerk. De voetbalclubs in Nederland zijn hier een mooi voorbeeld van. Neem Ajax, zij hebben de meeste ‘likes’. Maar Feyenoord heeft daarentegen de meeste trouwe fans. Het aantal mensen dat daar reageert op posts is fors hoger dan bij Ajax. Op basis van deze informatie zou er dus gezegd kunnen worden dat Feyenoord een grotere merkloyaliteit heeft dan Ajax. Maar wat is er belangrijker, kwaliteit (meer loyaliteit) of kwantiteit (meer likes).
Het activeren van de doelgroep gaat niet vanzelf. Hier zijn campagnes en goede content voor nodig om de likes te converteren tot loyale likes. De juiste inhoud op het juiste platform, aandacht geven aan de doelgroep en het activeren van leuke social media acties verhogen het brand commitment.
Op korte termijn lijkt een Facebook pagina met veel likes (kwantiteit) dus belangrijk. Op langer termijn is echter een Facebook pagina met wat minder likes maar een hoge loyaliteit effectiever. Door de hoge loyaliteit aan het merk, delen en verspreiden zij de content als een olievlek over het internet. Hierdoor zal dit netwerk in een hele korte tijd nog verder uitgroeien. Gelukkig begrijpen steeds meer bedrijven dat social media belangrijk is om een sterke brand commitment en meer loyaliteit te creëren. Dit kan namelijk leiden tot een hoger bestedingsgedrag. De social media is namelijk ook het kanaal waar men op zoek gaat naar relevante informatie, waar men een gevoel krijgt bij een merk en waar men op zoek is naar interactie. De bezoeker wil serieus genomen worden en aandacht krijgen. De doelgroep wil niet langer meer alleen informatie op moeten zoeken op een statische corporate website of bellen met een klantenservice medewerker.
Facebook is uitermate geschikt om de aandacht van het publiek op te vangen, relevante informatie te bieden en er voor te zorgen dat mensen die verspreiden en delen. Heb je hulp nodig met het goed inrichten van uw social media kanalen? Of wil je eens vrijblijvend de social media kanalen laten analyseren? Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
De nut en noodzaak van een responsive website
Vandaag de dag komen er nog steeds aanvragen binnen voor een nieuwe website, waarbij het responsive design zwaar onderschat wordt. Het niet mobielvriendelijk zijn van een website is echter anno 2015 misschien wel de grootste valkuil. Maar waarom? Wat is de nut en noodzaak van een responsive website? En wat is een responsive website nu precies?
Eerder heb ik al eens twee blogs geschreven over een responsive website. In november 2014 schreef ik een blog over de aankondiging van Google dat zij de mobielvriendelijkheid zouden gaan aantonen bij de zoekresultaten. Op 21 april 2015 verscheen er een blog over een bijzondere SEO-update. Sindsdien krijgen mobielvriendelijke websites dus voorrang in Google ten opzichte van andere websites.
Maar wat is nu precies een responsive website?
Op de vraag wat een responsive website nu precies is geeft Wikipedia eigenlijk de mooiste definitie, namelijk:”Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.” Kortom: een responsive website werkt optimaal op ieder apparaat.
Waarom zou mijn website responsive moeten zijn?
Nog steeds krijg ik met regelmaat de vraag waarom de website responsive opgebouwd zou moeten worden. Anno 2015 is het van groot belang om de website responsive op te bouwen. Aan de ene kant omdat het één van de criteria is geworden vanuit Google, maar ook voor de gebruikers van uw website is het een zeer belangrijk criteria. Op het moment dat een website bezoeker vanaf een smartphone uw website bezoekt en men moet inzoomen om uw tekst te kunnen lezen, is dit een grote irritatiefactor. Door het toenemende gebruik van mobiele gebruikers heeft Google daarom deze wijziging doorgevoerd om zo tegemoet te komen aan de bezoekers die vanaf een smartphone of tablet de website bezoeken.
Is mijn website ook responsive?
Wellicht krapt u zich nu achter de oren en begint u te twijfelen: is mijn website wel responsive? Google heeft hier een tool voor ontwikkeld die gratis test of uw website wel mobielvriendelijk is. Via deze tool kunt u testen of uw website mobielvriendelijk is of niet. Google test of de functionaliteiten volledig functioneren, maar kijkt ook naar lettertypes en afstanden.
Is uw website niet responsive?
Als uw website niet responsive is, kan dit nadelige gevolgen hebben voor de vindbaarheid, maar daarnaast ook voor irritatie zorgen bij uw website bezoekers. Overweeg eens om over te stappen op een responsive website. De kosten voor een responsive website zijn zeer laag. Wanneer u tegenwoordig een nieuwe WordPress template zoekt, zult u ervaren dat de meeste templates ook al responsive opgebouwd zijn. Als u dus een nieuwe template uitzoekt die responsive is, hoeft dit niets extra te kosten! Heeft u een maatwerk website? Overweeg dan eens om uw website om te laten bouwen tot een responsive website, ook deze kosten hoeven u niet tegen te houden. Nog steeds niet overtuigt om voor een responsive website te kiezen? Bel ons gerust: 0416 531034 of kijk eens bij onderstaande bronnen.
Interessante bronnen:
- Beginselen van website ontwerp (Google Developers).
- Webmasterhandleiding voor mobiel (Google Developers)
- Mobielvriendelijkheid test (Google Webmasters)
- Responsive webdesign (Wikipedia)